Nina mittaamassa.
Rakentamisesta

12 metriä rannasta on hyvä

20.9.2020

Jotta mökki saataisiin asemoitua mahdollismman oikein asemapiirustukseen, oli käytävä tontilla mittahommissa. Tehtävänä oli ensin etsiä vanhat rajatolpat rannasta ja tontin laidalta. Yllättävän helposti nuo vuosia sitten laitetut merkit löytyivät, ja niihin pystyyn laitetut oksatkin olivat vielä paikallaan.

Otin isän 30 metrin mitan käsiin, astelin metsään ja yhdessä mittasimme mökin karkean paikan. Kyllä 12 metriä rannasta on hyvä etäisyys, ja sivurajalle noin 18 metriä. Näillä mitoilla mennään.

Minulla oli vesuri mukana, ja kyllä oli rentouttavaa iskeä vesurilla pajuja ja muuta pusikkoa nurin tien vierustosta. Tienparannusta on muutenkin luvassa, jotta mökille pääsisi autolla mahdollisimman myöhään syksyllä ja aikaisin keväällä.

Kun päätyöni ei ole konkreettista käsillä tekemistä, oman kädenjäljen näkeminen on palkitsevaa. Käsitöiden tekeminen viime vuosina on jäänyt, käsitöissä näkisi edistymisensä selkeästi. Nuorena ompelin paljon vaatteita, nykyään ompelu rajoittuu lapsen puhkikuluneiden housunpolvien paikkaamiseen ja jonkun ratkenneen vaatesauman korjaamiseen. Kangastilkkuja minulla on monta kopallista odottamassa inspiraatiota, mutta totuuden nimissä se inspiraatio voi tarkoittaa niiden kiertoonlaittoa…tämänkin vuoksi mökkiprojekti innostaa minua, kun näkee, mitä oikein saa aikaan.

Paikan tiedot on nyt asemapiirustuksessa ja lopulliset ”ulkonäkö”piirustukset ovat valmiina. Lue niistä seuraavassa kirjoituksessani vielä tänään!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *