Musta_kamiina
Rakentamisesta

Ei vihreää vaan sittenkin ensin päin punaista

29.1.2021

Ajattelin maalaavani olohuoneen seinän aikani kuluksi. Mökkiprojektiakin ajatellen maalaamista – tai sutimista – olisi hyvä harjoitella. Mutta kun ynnäilin, milloin olen viimeksi maalannut, päädyin maalaamaan ensin vähemmän kriittisen seinän, jossa mahdolliset harjoitteluni jäljet eivät näkyisi niin paljon. Sovin lapsen kanssa, että voisin maalata hänen huoneestaan minkä tahansa seinän hänen toivomallaan värillä.

Kun hän selkeästi ilmoitti toiveensa, kyselin, onko hän todella varma, entä tämä tai tämä väri…ja hän tuhahti minulle tiivistetysti, että on se kumma, että kun kysytään ja siihen vastataan, vastaus ei kelpaakaan. Mä vaikenin. Asia ymmärretty.

Youtuben opeilla maalaamaan

Kertasin Youtubesta pari maalausvideota ja läksin K-rautaan hakemaan maalaustarvikkeita ja sitä kohtuullisen punaista maalia. Enpä tiennyt rajaajasta, jolla voisi rajata tehosteseinän seinästä – ostin sellaisen pensseleiden, maalarinteipin, telan ja paikka-aineen lisäksi.

Eipä muuta kuin tuumasta toimeen, pesin yhden makuuhuoneen seinän, paikkasin reijät ja hioin ne. Laitoin maalarinteipit reunoille ja maalia seinään. Väri näytti reippaan punaiselta ja sellaista se olikin, värikartalla väri oli vähän tummemman näköinen.

Kolmas kerta toden sanoo

Maalasin kertaalleen, maalasin toisen kerran..mutta pinta ei ollut riittävän hyvä – maalaamisen yksi taito on osata käyttää riittävästi maalia. Sitä en oikein osannut, joten maalasin seinän kolmeen kertaan. Kuivumiseen ei mennyt kertojen välillä kuin tunti. Olen tyytyväinen lopputulokseen! Nyt olen valmiimpi maalaamaan kriittisempiä seiniä. Niin kauan kuin olen miettinyt, että maalaamisella saisi vaihtelua nopeasti, toimeen tarttumisessa meni pitkään. Asian miettimiseen on mennyt paljon enemmän aikaa kuin maaalamiseen.

Haparointiani kuvannee myös tämä kuvieni taso, mutta muuttunut väri näistä varsin keskeneräisistä kuvista kuitenkin näkyy.

Ai niin se rajaaja – mä en käsitä, miten sillä saisi järkevästi noin sentin, kahden maalittoman rajan seinään. ”Vaihda se tyyny toisin päin!” K-raudassa neuvottiin. Aijaa. Ostamassani versiossa kääntämisellä ei olisi ollut mitään virkaa. Joten se vehje jäi ainakin toistaiseksi vielä käyttämättä.

Halpamainen tarjous

K-raudassa ehdin ihastella myös komeita kamiinoita ja tinkasin yhdelle esittelykamiinalle hintaa, kun se oli poistumassa liikkeen valikoimista. Pitkän harkinnan jälkeen olisin saanut 999 euron kamiinasta kolmekymmentä (30) euroa alennusta. Oli jäänyt fiksumpi kuva kun olisivat sanoneet, että ei ole tinkimisvaraa..no mutta nätti kamiina kuitenkin.

Musta_kamiina
Nätti ja pieni, ehkä liiankin pieni.

Ovien ja ikkunoiden hienosäätöä

Ollikaiselta tuli tänään sähköpostia, että pitää tehdä ovien ja ikkunoiden lopulliset valinnat. Ovet tulevat olemaan Artopinen tai Kasken. En tunne kumpaakaan, joten googlailua on luvassa. Niiden kimppuun siis seuraavaksi.

P.S. Olisiko sinulla tarvetta Teknoksen maalille T1553? Sitä jäi varmaan pari litraa…! Tai sitten mä maalaan sillä mökille tuolin tai pari. 😀

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *