Rakentamisesta

…Ja kuinkas saunan ovelle kävikään?

20.9.2020

Kävin torstaina Ollikaisella Tampereella laittamassa nimeni sopimuspaperiin, ja aiempi suullinen sopimus tuli sinetöityä. ”Ulkonäkö”piirustukset ovat valmiit, ja arvaa, mikä muutos vielä tuli? Saunan ovi! Nyt siinä on yhtä paljon lasia kuin tuvankin ovessa!

Näin sen pitikin olla, haluan nauttia järvimaisemasta mahdollisimman paljon, jopa siellä saunan lauteilla. Ja ainahan oven voi vaihtaa, jos siltä alkaa tuntua. Pääasia, että tuntuu omalta. Toisena muutoksena parven hätäpoistumisikkunaa isonnettiin, jotta siihen sai erillisen tuuletusikkunan.

Väri luonnosta

Mökin värin päättäminen aiheutti pohdintaa. Haluaisin mökin sulautuvan luontoon, ja tontilla on paljon kalliota ja isoja irtokiviä. Harmaa väri tulisi niistä. Väri saisi olla silti tummahko, joten päädyin ilmaisuun ”tummanharmaa”. Sehän on suhteellinen käsite, mikä on tummaa – riippuu, vertaako mustaan vai valkoiseen.

Kun mietin mökin isoja ikkunoita ja naulakon paikkaa, kävi mielessä, olenko haukannut liian ison palan lasia. Minne ihmeeseen se naulakko laitetaan? Ovenpielessä ei juurikaan ole tilaa. Onhan niitä jaloillaankin seisovia naulakoita myös, joten mökille saa luvan tulla sellainen.

Lvi-asioiden suhteen olin yhteydessä Brunnilan Juhaan, joka tuli tutuksi aiemman rakennusprojektin yhteydessä. Hän suunnittelee myös mökin LVI-asiat.

Vettä järvestä vai kaivosta?

Kun pyörittelin mökin vesiasioita mielessäni, nousi ajatus asian järjettömyydestä – edessä olisi järvellinen vettä, mutta rengaskaivo jäisi kauas tontin takalaitaan, mistä vesijohtoa ei pysty vetämään mökkiin. Eikö järvivettä ihan oikeasti voisi hyödyntää?

Googlailin asiaa, ja johan noita ratkaisuja on useitakin, miten järvivedestä suodatetaan jopa juomavettä! Olisihan se huippua, jos sillä tapaa mökille saisi kesäisin juomaveden, ja aurinkosähköllä vesipumpun toimimaan. Tätä täytyy selvittää vielä lisää ja soitella asiasta tietäville. Naapurin kuulemispaperi on myös valmiina. Haen siihen nimet huomenna. Tämähän alkaa edistyä!

Päivän päätteeksi kävin vielä Ideaparkissa, siellä päättyi Tasauspäivät tänään. Menin Klaffi-ja Piironki -kirppiksen kautta, ja löysin sieltä neljä Luhdan saunapyyhettä neljällä eurolla – hyvä löytö siis! Ideaparkista Hemtexistä ostin sataprosenttista villaa olevan mustanpuhuvan huovan, joka lämmittää hyvin viileinä kesäiltoina. Vielä parempi löytö oli ystäväni Annen bongaama matto kahdella Juhla Mokka -paketilla. Koitin asetella näistä löydöistä nätin yhteiskuvan, mutta nuo koirat, tiedäthän…ihmisen parhaita ystäviä…

Onhan se mukavaa, että ei tarvitse yksin näitä asetella…

Ensi viikolla asiat etenevät jälleen, ja rakennusluvan hakuunlaitto alkaa olla käsillä. Tuskin maltan odottaa!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *