Rakentamisesta

Liikaa lunta, liian vähän tekijöitä – turhautumista ilmassa

13.2.2021

Tontilla on kiitettävästi lunta, mutta ne saa tieltä pois ainakin kolaamalla. Saunamökin pohja on kuitenkin niin ahtaassa paikassa, että sinne ei oikein pääse isommilla koneilla. Eli hirsien kasaaminen on tehtävä käsin, ja hirret varmaan jätetään ylemmäksi, päämökin paikalle. Eikä siinäkään mitään, mutta suunnitelmat meinaa mennä uusiksi, kun näyttää siltä, etten saakaan juurikaan talkookäsiä avuksi.

Harmittaa, mutta pitää ajatella kuin Nalle Puh, ”Mieti, mieti mieti”. Ratkaisu on olemassa, en vain tiedä sitä vielä. Mutta en mä Jarnon ja isän kanssa kolmisin siitä selviä. Hei ehditkö talkoisiin kuukauden päästä…? Tänä päivänä ei oikein enää harrasteta sellaista talkooapua, eikä haluta sotkeentua toisten asioihin. Rahallahan niitä miehiä saa. Joo. Nyt on lievää turhautumista ilmassa, mutta eiköhän tämä tästä järjesty.

Ollikaisen kanssa olen käynyt tuvan ovista kirjeenvaihtoa, siinä oli vähän sekaannusta. Ei ollut tarkoitus, että mun tarvitsisi netistä malleja katsella. Ovet ovat nyt selvät, ne on Findon mallistosta, isolla kirkkaalla lasilla molemmat ja suojakäsiteltyinä. Mä pääsen sitten maalaamaan ne.

Ikeasta tuli postia, suunnitelma tuvan osalta olisi valmis noin viikon päästä ja nyt sovitellaan aikatauluja, milloin pääsisin käymään siellä.

Hyvä paha korona

Koronaepidemia tuo myös pientä ylimääräistä päänvaivaa. Toivottavasti se pysyisi aisoissa, eikä tulisi sellaisia isoja muutoksia, että mun lomani peruttaisiin. Sitten edettäisiin niillä korteilla, varmaan vain vesikattoon asti saunamökki pystyyn ja jatkettaisiin, kun mäkin pääsen rakentamaan. Mä toivon, että tällaista muutosta ei kuitenkaan tulisi.

Tavallaan tämä korona-aika on paras mahdollinen aika rakentaa, kun maa ja koko maailma on aika lailla kiinni. Ja minun säästöpossuun kertyy tasaisesti rahaa Kuuban unelmamatkaa varten, kun mitään lyhempää matkaa ei ole tiedossa. Lappiin ”ei tarvinnut” lähteä, kun tännekin tuli kauan kaivattua lunta. Se asuntoauto, jolla teimme pari reissua, myytiin, joten sitä ei saa enää vuokrattua. Ehkä löydän jonkun, jolla on asuntoauto, ja joka haluaisi välillä viettää viikon kaksi mun mökillä? Ja vaihtaisimme sitten päiksemme tiluksia. Aika näyttää.

Olo on nyt sen verran turhautunut, että taidan lähteä ulos nauttimaan auringosta. On vähän kärsimättömyyttäkin ilmassa. Sen jälkeen luen uudelleen tällä viikolla tulleen Mökki-lehden. Kyllä tästä hyvä tulee.

Tässä lehdessä on mm. artikkeli ”Suunnittele fiksu keittiö”.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *