1.4.2020

Minulla kesti 15 vuotta tehdä tämä päätös, alkaa rakentaa mökki isoisäni hankkimille maille Seitsemisen kansallispuiston kupeeseen, etelän Lappiin.

 15 vuotta, joiden aikana minusta tuli muun muassa poliisi, salarakkaan rakkaan ex-rakas, vaimo, äiti, life coach – ja jahkaaja. Tämä tarina kertoo minun matkastani syvemmälle, pidemmälle kuin vain rantatontin matkasta mökiksi.

Tänne nousee minun lepopaikkani, uusien ideoideni koti ja kirjoitusteni lähde. Haluan laittaa hyvän kiertoon ja uskon, että mökissä tulee moni muukin avaamaan silmänsä niin aamulle kuin astetta kirkkaammille ajatuksillekin. Tämä paikka pysäyttää kiireen ja kirkastaa mielen.

Minä haaveilen asuntoautomatkoista Suomessa ja maailmalla, Kuubasta, mökkeilystä, Suomen kansallispuistojen läpikäymisestä, kirjan kirjoittamisesta ja ihmisten inspiroimisesta. Tykkään lukea self help-kirjoja, Kodin kuvalehteä, Mondoa ja Meidän mökkiä, runoja ja elämäkertoja. En lakkaa hämmästelemästä Hans Roslingin kirjaa Faktojen maailma ja luen yhä uudelleen Meik Wikingiä, Sonja Lyubomirskyä ja intuitiota koskevaa kirjallisuutta. Minun on helppo luopua vanhasta, ja samaan aikaan huomaan pelkääväni montaa uutta asiaa. Siinähän sitä on paradoksia kerrakseen.

Tämä on minun tarinani, miten laitan vatupassiin niin mökkiä kuin elämääni muutenkin. Ehkä mökki pysyy paremmin suorassa kuin minä – minun henkiset hirteni voivat välillä painua epätasaisemmin. Miksi elämän tarkoitus olisikaan olla koko ajan tasaista, minä ainakin kuolisin siihen tylsyyteen. Ennemmin mäkiä, nousuja ja laskuja kuin puuduttavaa ja tasaista elämää. Elän liikkeessä.

Kenties alkuunsa arkailen kirjoittaa syvempiä ajatuksiani, mutta tiedän, että niin tulee käymään, etten malta pysyä pois koneelta ja kertoa, mitä mielessäni liikkuu. Joten anna minulle hetki aikaa, tulen kyllä lähemmäksi, mutta tutustutaan ensin.

Nämä sivut ovat minun rakentamani, ensimmäiset sellaiset, joten annathan anteeksi jotkut kömpelyydet. Opin koko ajan lisää ja kehitän sivustoa parhaani mukaan. Voit mielihyvin antaa minulle vinkkiä jonkin asian kehittämiseksi!

Tulen kirjoittamaan rakentamisen lisäksi tasapainoilusta elämässä ja luontomatkailusta, ja niille on omat osionsa.

Tervetuloa osaksi tätä tarinaa.

Nina Juurakko-Vesikko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *