Tie mökille
Rakentamisesta

Mökille on tie!

16.10.2020

Asiat ovat edenneet siten, että mökin tienpohjaa kaivettiin auki ja päälle ajettiin sepeliä. Mökille on ensimmäistä kertaa varsinainen tie! Tien pohja oli siloista hiekkaa, joten siihen piti heti ajaa sepeliä, ettei se olisi kuravellillä ensimmäisen sateen jälkeen.

Kaivinkone kouraisi myös tontin pohjaa auki. Ei tullut kalliota vastaan, hyvä niin. Paikka on vain niin alarinteessä, että mökki on rakennettava kohtuulliseen korkoon, etteivät kaikki valumavedet päädy mökkiin.

Selvittelin kaiken maailman styroksiasioita ja laitoin niitäkin tilaukseen. Rasittavaa, kun en oikein ymmärrä pohjatöiden tekemisestä mitään, ja joudun kysymään ihan kaiken. Mutta pala palalta, asia kerrallaan.

Rakennusluvan laitoin ” vetämään” joitakin päiviä sitten, en todellakaan tiedä, olivatko kaikki tarpeelliset liitteet mukana. Odotan suurella jännityksellä ja mielenkiinnolla.

Olen koittanut laskea tulevia kustannuksia niin tarkasti kuin osaan, mutta aika haastavaa on sekin. Kuinka voisi arvioida etukäteen, paljonko esimerkiksi sepeliä menee, ei mitenkään. Tästä tulee mielenkiintoista monessa mielessä.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *