Koira-istuu-muovilla.
Rakentamisesta

Muurausta, hiomista, naulaamista, villoitusta – kuulostaa ihan kunnon rakentamiselta

28.5.2021

Kevät tuli kukkuen, mökillä oli muutama hiljaisempi viikko, mutta eteenpäin ollaan päästy ihan hyvin. Viikkoa ennen vappua eräs tuttuni tuli muuraamaan väliseinää ja piippua, piippu on ns. valmispiippu. Sää oli tuulinen ja kylmä, ja päätettiin jättää vappuviikonloppuun näiden viimeistely. Vaan kuinka kävikään, muurarille tuli este. Ja toinenkin. Olen etsinyt uutta muuraria, ja olen ehkä löytänyt sellaisen. Mutta edelleen, toukokuun lopussa, piippu ja väliseinä ovat vaiheessa.

Mokki-edestapain
Ikkunat paikoillaan, tässä vielä villat ja teipit puuttuvat ikkunoista.

Olisihan se ollut järkevää tehdä kurahommat ensin ennen kuin tekee vaikkapa tuvan lattiaa, mutta minkäs teet. Haluan, että päästään hommissa eteenpäin, täytyy sitten vain suojata ympäristö paremmin. Joten päädyttiin tekemään tuvan lattiaa eteenpäin, Jarno auttoi juoksujen laittamisessa, minä villoitin ja teippailin ja tein muita kevyempiä hommia. Nyt lattia on aika lailla pintalautoja vaille valmis.

Liimat on hiottu, ikkunat ovat paikoillaan

Saunan lattia oli kätevä hioa sellaisella ihme timanttihiomalaitteella. Ei isolla varrellisella, sellainen olisi ollut liian järeä tuohon tilaan. Vuokrasin laitteen Ylöjärveltä Vuokra-Liftiltä. Siitä pinnasta piti siis hioa se betoniliima pois, kaikkea sitä oppii.

Myös ikkunat on tässä välissä saatu paikoilleen, ja ne antavat kyllä hyvin näköä mökille. Helpotti, kun ei tarvitse enää stressata, onko ne sateelta suojassa riittävästi eikä tarvitse varjella niitä siinä pihassa. Toisaalta nyt pitää rakentaessa varoa, ettei niitä kalauta hajalle jollakin puulla….! Aloin tilkitä ikkunoiden reunoja villalla umpeen ja hommasin Tiivistalosta teippiä, joka venyy ja paukkuu ja hengittää kesät talvet ja tekee kaikkea ihmeellistä. Syytä onkin, kun se maksoi reilu 50 euroa rullalta. Tätä jatkan ”yläkerran” ikkunoiden osalta.

Parven runko on saatu tehtyä melko valmiiksi, seuraavaksi pitäisi laittaa mm. paperia parven alapuolelle. Yläpohjasta puuuttuu vielä osin paperi ja ne puut, joihin sitten tulee lopulliset pintalaudat kiinni. Vaiheita on yhtä paljon kuin isommassakin mökissä, mutta täällä kaikki sujuu nopeammin, kun neliöitä on niin vähän.

Juhannusyö mökillä?

Kuvittelin, että juhannuksena mökki olisi jo lähes valmis, mutta nyt on sellainen olo, että olisipa edes muuraustyöt tehtynä siihen mennessä…mutta toisaalta, tuvassa ollaan lähellä viimeisiä pintoja, saunasta puuttuu katto ja lopullinen lattiapinta, parvi on eniten kesken. Eihän näissä kauaa mene, mökkiyö juhannuksena on edelleen mahdollista!

Katettu terassi, jota tulee noin 25 m2, muuttaa paljon mökin ilmettä. Nyt kävelen puoli metriä ”maan sisällä”, terassin jälkeen ikkunoidenkin korkeus hahmottuu kunnolla. Sekin nakutteluvaihe on kohtuullisen yksinkertainen. Kyllä tästä hyvä tulee!

tuvan-lattia-on-melkein-valmis
Tuvan lattia alkaa olla valmis.

P.S. Seuraathan Vatupassia Facebookissa? Sinne olen tehnyt päivityksiä vähän useammin. Voit seurata sivua myös kirjautumatta.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *