Rakentamisesta

Nainen voi juhlia kauppojen syntymistä näin

28.7.2020

Olin Hämeenlinnassa viettämässä anopin synttäreitä lomapäivänä, kun paluumatkalla Ollikaiselta tuli soitto. Keskusteltiin mökistä, kaupoista, ehdoista ja tietenkin hinnasta. Lopputulos kuulosti hyvältä ja olin valmis tekemään kaupat. Kysyin, tulenko käymään heidän konttorilla vai miten edetään, mutta ei tarvinnut – suullinen sopimus oli riittävä tässä vaiheessa. He alkavat piirtää kuvia ja ilmoittavat, kun ne ovat valmiita kommentoitavaksi. Sanoin kiitti, palaamisiin, hei.

Mulla oli jotenkin epätodellinen olo, näinkö se ”vain” tapahtui? Vuosia mielessäni pyörittelemäni asia lähtisi vihdoin etenemään.

Sulattelin asiaa paluumatkan ja mietin, miten tätä juhlistaisin. Anopin juhlissa tuli juotua pari lasia kuohuvaa, joten sitäkään en tarvitsisi. Mieleeni tuli tarjouslehtinen, joka tuli hiljattain postissa. Siinä oli hienoja saippuapulloja tarjouksessa, ne sopisivat mökille erinomaisesti! Joten päätin lähteä Pirkkalan Rustassa käymään. Ihanaa olla nainen ja tehdä jotakin näin epäloogista.

Hienojen mustien saippuapullojen lisäksi mukaani tarttui rikkaharja ja -lapio sekä muistilappuvihkonen. Haluan sisustaa mökin luonnonväreillä – mustalla, beigellä, harmaalla, vihreällä, ja käyttää mahdollisimman paljon puuta muovin sijaan. Ulkoväristä en sen sijaan ole vielä varma, mutta joku tummahko, luontoon sulautuva se voisi olla.

Pala palalta mökin alkaa nähdä sisältä, miltä se näyttäisi, miltä tuntuu olla saunassa, pulahtaa uimaan, kuunnella hiljaisuutta ja istahtaa laiturille. Mä elän sitä todeksi jo nyt mielessäni.

Tämä päivä jää mökkihistoriaan. Tuskin maltan odottaa hetkeä, kun sauna on kuuma ja on ensilöylyjen aika. Hieron käsiini tuota suihkusaippuaa ja pieni suuri unelma on totta.

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Leena says:

    Minäkin ostin ekat shampoot ja hoitoaineet, kauniit putelit, siinä vaiheessa, kun saunaa alettiin suunnitella.

    1. says:

      Mahtavaa! Pikkutärkeimmät asiat ensin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *