pohjatöitä
Rakentamisesta

Nyt on syytä tuulettaa – sain rakennusluvan!

4.11.2020

Olin työkaverien kanssa menossa katsomaan Andre Wickströmin stand up -esitystä, kun vilkaisin sähköpostiani. Mitä ihmettä, postia lupapiste.fi:stä! Kirjauduin sinne ja kyllä, mun piti kolmeen kertaan lukea – olin saanut rakennusluvan! En meinannut millään uskoa, jotenkin ajattelin, että prosessiin menisi viikkoja. Ja tarvitsisi tarkentaa varmasti yhtä ja toista asiaa. Vielä mitä! Jihuu! Sinun on varmaan helppo uskoa, että minulla oli riemastuttavin ilta pitkään aikaan, ja nauruni oli erityisen herkässä Wickströmin vietävänä!

Laitoin viestiä asiasta kaikille, joita asia vähänkään koskee ja pääni raksutti, milloin asiat lähtisivät etenemään tontilla vauhdilla. Jännittää, milloin talvi tulee ja ennätetäänkö tehdä pohjat ennen pakkasia.

Asiat lähtivät etenemään melko nopeasti, ja mökin pohjatyöt käynnistyivät. Ensin lisää alaspäin, sitten vähitellen täyttöjä. Kuinka monta vaihetta tässä onkaan, ennen kuin mitään varsinaista maan pinnalle näkyvää alkaa tulla.

En ole pystynyt olemaan tontilla niin paljoa kuin kuvittelin, mutta toisaalta minulle on valjennut, että monessa kohtaa olisin lähinnä tiellä. Tuumasin, että panostan siihen vaiheeseen kun mökkiä kasataan. Pidän silloin lomia ja sitenkin varmistan, että pääsen paikalle. Vaihdoin työpaikkaa tässä välissä, ja sekin toi muutoksia alkuperäiseen suunnitelmaani omasta osallistumisestani. Mutta edelleen, pala kerrallaan hyvä tulee!

Avasin rautakauppaan tilin, sieltä on kätevä hakea kaikkea tarpeellista eikä tarvitse rahan kanssa pelata joka käänteessä. Toisaalta nämä pohjatyöt ovat ohi melko nopeasti ja sitten rakennustyöt jäävät tauolle noin maaliskuuhun saakka. Yleensä toivon paljon lunta ja pakkasta – tänä talvena toivon vähän lunta ja leutoa keliä!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *