Perusteukset
Rakentamisesta

Nyt se on mökkiä vaille valmis!

13.12.2020

Pohjatyöt edistyivät nopeasti. Yhden päivän kova sade siirsi töiden tekoa tasan tuolla yhdellä päivällä, mutta muita yllätyksiä ei tullut. Lumesta tai pakkasesta ei ehtinyt tulla haittaa. Täytöt saatiin tehtyä 23.11. Saunan pohja peiteltiin pressulla mahdolliselta lumelta ja sateelta, ja pilareiden päähän laitettiin vähän aikaa sitten styroksinpalaset ja kivet painoksi. Sauna tehdään siis laatalle ja tupa ja terassit pilareiden varaan. Pohja ja perustukset odottavat nyt maaliskuuta.

Mökki nousee kivasti maastosta, kun kaatoa piti luonnollisesti saada mökin ja maaston välille. Kun korko merkittiin ennen pohjatöitä, mietin, tuleeko mökki liian korkealle, mutta ei todellakaan. Ja näkymä järvelle vain paranee, kun mökin lattia on korkeammalla.

Tontilla on vielä styrokseja, harkkoja, rautatavaraa sun muuta. Aina niitä jää, kun ei ole mitään järkeä hankkia niitä niin tarkalle, että tarvikkeet loppuisivat kesken. Tarkoitus on myydä ne pois ennen kuin kevät koittaa. Sitä roskaakin kertyy useita jätesäkkejä ihan huomaamatta, mutta niitä olen pyrkinyt viemään joka kerta pois tontilla käydessäni.

Tuntuu uskomattomalta, että tästä oikeasti tulee totta, minun omasta ”piilopirtistäni”! Kuljen silmät auki mökki mielessä vähän joka paikassa, ja aina tarttuu mukaan jotakin mökille tarpeellista. Teen kirpputoreilta usein hyviä löytöjä, ja alennukset pyrin myös hyödyntämään. Viimeisimmät hankintani ovat Hackamanin Savonia -aterinsetit ja voiveitsi sekä servettejä. Niitä vaan ei voi olla liikaa!

Seuraan budjettia tarkasti, ja odotan parhaillaan laskuja niin pohjatöihin kuin tien tekoonkin liittyen. Ne tulivat kalliimmaksi kuin olin suunnitellut, kun oman työn osuus jäi pieneksi. Koitan sitten maaliskuussa petrata ja ottaa siihen kolmen viikon loman, jolloin voin osallistua rakentamiseen. En tiedä, naurattaako vai itkettäänkö tämä Jarnoa, joka tulee mökkiä rakentamaan, mutta uskon, että saunamökki on tuossa ajassa jo aika pitkällä.

Jarno poikkesi tänään tontilla katsomassa mitä on saatu aikaan ja suunnittelemassa tulevaa. Hyvältä vaikuttaa, ensimmäinen iso askel on valmiina. Tuskin maltan odottaa maaliskuuhun! Maaliskuuta odotellessa ehdin suunnitella niin mökin sisustaa kuin pihaakin. Hmm…millainen mahtaisi olla joulu 2021 tuossa saunamökissä…?

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *