Mökin luonnoskuva
Rakentamisesta

Olisiko se Ollikaisen hirsirakenne?

1.7.2020

Maanantaina menin tapaamaan Ollikaista Ollikaiselle Tampereen konttorille. Ajattelin, että minulla oli selvät sävelet, mutta kun oltiin käyty tunti asioita läpi, en ollut ollenkaan varma. Noin 15 neliön tupa, ja sinne pitäisi sijoittaa järkevästi minun haluamani kamiina, rappuset parvelle, pyöreä pöytä, sohva, minikeittiö. Ja näkymä järvelle pitäisi tietenkin olla mahdollisimman suuri. Saunassa pitäisi olla L-malliset lauteet ja näkymä järvelle. Ja hyvät löylyt.

Paloturvallisuus, käyttömukavuus ja kustannustehokkuus pitäisi myös huomioida. Sauna näyttää uhkaavasti liian isolta. Suorakaiteen muotoinen pohja ei taida sittenkään olla järkevin ratkaisu. Ja juuri sellaisena minä olen mökin nähnyt koko ajan!

Meinasi alkaa tuskanhikinousemaan. Kaksi tuntia meni. Ollikainen piirtää lyijykynällä ja kumittaa. Piirtää ja kumittaa. No entä jos tekisi näin. Ei voi. Ei onnistu. Ei ole järkevää. Ei mahdu. Voisi kyllä tehdä näin. Ollikainen piirtää taas uuden version, kunnes yhtäkkiä palikat alkaa loksahdella kohdilleen. Mä olen pitänyt kiinni ilta-auringosta, mutta miksei yhtä hyvin voisi nauttia aamuauringosta? Saunan ”ylimääräiset” neliöt siirretäänkin tuvan puolelle. Lippaa pidennetään myös sivuun kulkureitille.

Kohta kolme tuntia on mennyt, eikä Ollikaisessa näy hiipumisen merkkiä. Sanon suoraan, että mulle alkaisi nyt riittää. Ja kyllä se luonnos alkaa olla aika hyvällä mallilla. Kätellään ja lähden voipuneena kotiin. Käsittämätön myyjä.

Tiistaina sain alustavan tarjouksen paketista. Ihan ok, mutta kysymyksiä on vielä. Enkä ole alkanut vielä tinkaamaan! Tuo on vasta lappuhinta. Vaihdamme sähköposteja ja jään odottamaan tarkennusta tarjoukseen.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *