child, tower, building blocks
Rakentamisesta

Saamarin korona – suunnitelmia on muutettava

6.3.2021

Minun pitäisi olla nyt riemuissani ja hyppiä tasajalkaa innoissani, kun rakentamisen aloittamiseen on enää päiviä. Unelma, joka on elänyt kohta kaksi vuosikymmentä, unelma omasta rantasaunasta, on toteutumassa. No mikä minua oikein vaivaa?

Minun piti lomailla kolme viikkoa ja olla Jarnolle tehoparina rakennuksella, tai ainakin juoksulikkana… Odotukseni olivat kuitenkin korkealla sen suhteen, mitä kaikkea voisin hirsirakentamisesta noina viikkoina ja jatkossa iltaisin ja viikonloppuisin oppia.

Vallitsevassa koronatilanteessa lomani kuitenkin suurelta osin peruuntuu ja työt kutsuvat. Okei olen kiitollinen, minulla on töitä ja saan olla mukana historiallisessa tilanteessa Suomessa selättämässä koronaa omalla tontillani, mutta harmittaahan se silti. Vai onko tässä vain kyse siitä, että en ymmärrä, että suunnitelmat voivat muuttua, että on muitakin hyviä suunnitelmia kuin se, minkä olin päähäni iskostanut?

Pääsuunnitelma – varasuunnitelma – hätäsuunnitelma

Niin, aina pitää olla varasuunnitelmia. Nyt se on se, että saunamökki tehdään sateelta suojaan mahdollisimman nopeasti, ja sitten katsotaan jatkoja. Voihan olla, että koronatilanne jatkuu vakavana pitkälle kesään, ja lomille ei ole aikaa. Illat ja viikonloput tulevat siis olemaan työntäyteisiä mökkityömaalla. Kyllä rahakin ratkaisee – olin ajatellut, että omalla työpanoksellani pystyisin pitämään kustannuksia kurissa. Tätä pitää vielä pureskella.

En ole valmis antamaan periksi siitä, että haluan oppia ymmärtämään hirsirakentamista ja haluan oppia oleellisimmat asiat siitä. Usein vitsaillaan, että sehän on vähän kuin legopalikoiden latomista, mutta tasakertaan tekeminen on käsittääkseni vasta alkusoittoa.

Nyt koitan ymmärtää, että minulla on oikeasti aihetta juhlaan, unelmani kyllä toteutuu ja aikaa kyllä on. Jos tässä ei ole ollut kiirettä melkein pariin vuosikymmeneen, ei kai sitä voi olla nytkään…Tunnollisena ihmisenä sitä vain haluaisi pitää kiinni sovituista asioista ja aikatauluista, ihmisillä on muitakin työmaita kuin tämä rantasauna.

Asioilla on tapana järjestyä, ja kyllä tämäkin järjestyy. Lähden ostamaan jätesäkkejä, jäteastian ja pressuja. Toimintaa, ei valitusta!

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. Virpi says:

    Hei Nina, ihanat kirjoitukset. Nyt kun nenä ei ole enää tenttikirjoissa kiinni, niin ehtii nähdä myös ulkomaailmaa. Suunnitelmat muuttuu, mutta unelmat toteutuu enemmin tai myöhemmin. Sinun kirjoituksissasi paistaa kuitenkin ”ilo & valo”. Tulee lukiessa hyvälle mielelle. Rakentaminen ei lopu koskaan. Kun yhden saa valmiiksi, niin seuraava kohde siintää jo mielessä. Vain tontti on rajana.🌼

    1. says:

      Kiitos! Näinhän se juuri on, aina me jotakin rakennetaan, jotakin konkreettista tai sitten jotakin, mikä ei välttämättä muille näy. : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *