sisustussuunnittelija-istuu-ikeassa
Rakentamisesta

Tapaaminen Ikeassa olikin vasta alkusoittoa

6.2.2021

Kävin tiistaina Ikeassa sisustussuunnittelijaa tapaamassa. Odotin, että hän olisi tehnyt alustavat suunnitelmat lähettämieni tietojen ja kuvien perusteella – vielä mitä! Hän kierrätti minua reilun tunnin eri puolilla Ikeaa. Kävimme katsomassa erilaisia säilytysratkaisuja, levitettäviä sohvia, keittiöitä, eteistiloja, minikoteja. Hän halusi tietää tarkasti, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä ja millaisesta tyylistä pidän, millaisista valaisimista, hyllyistä, naulakoista, matoista ja muista yksityiskohdista.

Keittiösuunnittelu ei varsinaisesti kuulunut tähän suunnitteluun, se on yleensä oma huoneensa, mutta koska minulla se on niin pieni, lähinnä yläkaappi ja alakaappi, katsoimme niitäkin hiukan.

En ollut ajatellut, että tuvassa on monta neliötä kattoa, jota voisi myös hyödyntää, ainakin keittiönurkkauksessa. Kalusteiden on oltava sellaisia, että ne kestävät kosteudessa ja talven kylmyydessä.

Parveen suunnittelija ystävällisesti vinkkasi matalasta mäntyisestä sängystä, joita voi pinota päällekäin useamman. Silloin ei tarvitsisi maata pelkällä patjalla. Olin haaveillut sängystä, jonka alla olisi säilytystilaa petivaatteille, mutta sellaiset voivat olla turhan korkeita maksimissaan 160 cm korkuiseen tilaan. Tämän hahmottaa paremmin sitten kun tila on valmis.

pinottavia-sankyja
Nämä pinottavat sängyt voisivat olla ihan toimivat parvessa.

Vajaan puolentoista tunnin ikeassakiertelyn jälkeen olimme toistaiseksi valmiita. Sisustussuunnittelija kertoi tekevänsä tapaamisen perusteella suunnitelmat ja kalusteluettelon, jossa olisi ehdotukset sopivista hankinnoista tulevaan tupaani. Sain 69 euron laskun, jonka maksoin kassalla.

Olin vähän hölmistynyt, kun luulin lähteväni pois valmiiden suunnitelmien kanssa – mutta sainkin parempaa palvelua. Hän kutsuu minut toiseen tapaamiseen, jossa hänen tekemänsä suunnitelmat käydään läpi. Silloin käsittääkseni saan sitten suunnitelmat mukaani. En osannut ajatella, että tapaamisia olisikin kaksi. En huomannut kysyä, millä aikataululla tapaamme uudelleen, mutta luultavasti melko pian.

Hienoa, kun joku muu miettii ratkaisuja omasta puolestani. Olen jo nyt varma, että tämä kannatti.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *