ulkomaalivärikartta
Rakentamisesta

Värillä on väliä – myös ikkunan alumiiniosien

23.1.2021

Vielä parisen kuukautta, että rakentaminen alkaa. Pidän sitten kolme viikkoa putkeen lomaa, jotta pääsen kasaamaan ja rakentamaan Jarnon kanssa. Ja varmasti kaikki vapaa-aika tulee kulumaan tontilla kunnes saunamökki on valmis.

Nyt pitäisi päättää ikkunoiden ulkopuolen ja sisäpuolen alumiiniosien väri. Olen ajatellut, että ikkunat olisivat ulkoa tummanharmaat ja sisältä valkoiset. Mutta kuinka äkkiä mäntyhirsi tummuu? Tuleeko mökin sisäpuolta kuultomaalattua heti valkoiseksi? Pitää se kuitenkin suojata. Jos mökki ei muuten ole sisältä valkoinen, valkoiset alumiiniosat loistavat valkoisuuttaan mökissä…no katsotaan nyt. Ulkoväritystä ei vielä tarvitse tietää tarkalleen, lupaan laitoin, että tummanharmaa. Se se varmaankin on. Haluan, että mökki ei erotu erityisesti luonnon keskeltä.

Kävin Bauhausissa kysymässä hirren käsittelystä ja maalaamisesta, ja sain suosituksen soittaa Tikkurilan maalilinjalle. Sellaista tietämystä siellä. No sain kyllä kipinän maalata kotona pari seinää aikani kuluksi, kun ihastelin hienoja värikarttoja. Tänään pitäisi vielä lähteä hakemaan purkki Tikkurilan Vuonoa.

Bauhausissa oli osuva taulukin, tämä on ajankohtaista sitten vähän keväämmällä tupaantuliaisten aikoihin.

Taulu kuohuvasta
Bauhausin taulun teksti sopii hyvin tupaantuliaisiin.

Nyt tarvitsisi alkaa kartoittaa, mitä työkaluja tontille oikein tarvitaan – lumikolan lisäksi. Sähköjä sinne ei edelleenkään tule, joten aggrekaatti luultavasti tarvitaan. Vaikka moni konehan toimii akuilla. Minkäänlaista taukohuonetta siellä ei ole, joten meidän on parasta saada mökki nopeasti valmiiksi niin, että se itsessään toimii myös taukohuoneena. Tulisi jo maaliskuu!

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *