putkia putkia
Rakentamisesta

Vesianalyysin tulokset tulivat – hyviä ja huonoja uutisia

13.10.2020

Järviveden vesianalyysin tulokset tulivat tiistaina. Ainoat asiat, mistä on huomautettavaa, ovat veden väri ja väriluku sekä mangaani. Mangaanisuositus on alle 0,1 ja sitä oli 0,2. Väri on vaaleankeltaista ja sakkaista. Mutta. Jotta se väri saataisiin siitä pois, ja sakkaisuus, ja mahdolliset tulevat bakteerit aina tapettua, järjestelmän hinnaksi tulisi noin 3400 euroa. Järjestelmään kuuluisi mm. kaksi korkeaa säiliötä, ja niiden sijoittaminen on haasteellista muutenkiin rajallisiin neliöihin. Ja pakkasta ne eivät luonnollisesti kestä. Niin ja mökkiin on edelleen tulossa korkeintaan aurinkosähkö.

Joten tämä järvivesiasia on tapulteltu. Mökille tulee rengaskaivo, josta juomavesi otetaan erilliseen astiaan. Jos sinne kaivoon tulee siis vesi…Vesijohtoa ei saa kaivolta suosiolla vedettyä mökkiin. Käsitin, kuinka puhdasta tuo järvivesi oikein onkaan! Eipä sitä mikään estä juomasta tuollaisenaan, suoraan järvestä, mutta käyhän siinä mielessä, onko lokki sattunut kakkaamaan siihen hiljattain… Lähettämässäni vesinäytteessä ei ollut mitään haitallisia bakteereja.

Viikonloppuna kävin merkkailemassa kaadettavia puita, ja Juha kävi kaatamassa ne alkuviikosta. Tie on kapea, ja puut kuolevat joka tapauksessa, kun kaivinkoneella kuoritaan tien pohjaa ja niiden juuria ja päälle tulee sepeliä. Isä auttoi jälleen kerran keräämällä kaadetut ja pätkityt puut pois tontilta.

Eilen mietin ensimmäistä putkitilausta mökkiin. Miten hankalalta tuntuikaan käsittää sadevesiputkien, mutkien, tarkastuskaivojen ja muiden hahmottaminen. Onneksi vastaava mestari auttoi ja sain tilauksen eteenpäin. Tavarat olisi tarkoitus viedä huomenna tontille. Huomenna pitäisi alkaa myös pohjan kaivaminen auki. Saapas nähdä, onko se vain pehmeää maastoa vai tuleeko sittenkin kallio vastaan mökin kohdalla.

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. Kaisa Ritala says:

    Moikka. Täältä Isosaaresta olisimme kiinnostuneita Ainesjärven vesianalyysistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *